söndag 29 januari 2017

Banantårta med chokladmousse



Denna tårta är inte så söt som tårtor brukar vara, vill du ha en riktig sockerbomb så lägg till en dl strösocker.

Tårtbotten:
2 väl mogna bananer
1 lime, zest och juice
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl växtmjölk
0,75 dl rapsolja
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Mousse:
3 dl vispbar växtgrädde
0,75 dl florsocker
4 msk kakao
juicen från en halv lime

Mosa bananerna med gaffel. Blanda samman med resterande blöta ingredienser. Blanda ihop de torra och vänd ned i bananröran. Grädda på nedersta falsen på 175° i ca 35 minuter, kolla med sticka så den är klar. Låt svalna och skär den sedan i två delar.

Vispa grädden styv tillsammans med socker och kakao.  Montera tårtan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar