måndag 2 november 2015

Söta surdegsbullar med vallmofyllning


Kvällen innan bak, blanda ihop:
2,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl vatten
0,5 dl krossade linfrön

Bakdagen, blanda ihop och knåda i maskin 10-15 minuter:
grahamsblandningen från kvällen innan
10 dl mjöl
2,5 dl växtmjölk
1 dl rapsolja
1 dl surdegsgrund
1 dl socker
3 tsk kardemumma
1 tsk torrjäst
1 tsk salt

Fyllning:
150 g margarin
1,25 dl socker
0,5 dl vallmofrö
2 msk vaniljsocker

Låt jäsa till dubbelstorlek, 2-4 timmar ca. Dela degen i 2 delar och baka ut dem till rektanglar. Bred på fyllningen och forma bullar. Strö över mjöl och lägg bakhandduk över, eller spraya med vattenflaska med jämna mellanrum medans bullarna jäser. Låt jäsa 2-3 timmar. Grädda i mitt i ugnen, 200°, i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar