torsdag 17 september 2015

Mumsig paj med äpple och rabarber


Lagom till en pajform på ca 26 cm, jag använde två mindre formar och gjorde 1,5 sats. Blev lite mysko färg på min paj, då jag använde bönspad från kidneybönor, nästa gång tar jag en mer neutral böna!

Pajskal:
3 dl vetemjöl   
125 g rumsvarmt margarin  
2 msk socker 
2 msk vatten

Fyllning:
200 g skivad rabarber
2 stora äpplen, skivade
3 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
0,5 msk potatismjöl

Stanning:
1 dl bönspad
2 dl växtgrädde
1,5 msk socker
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

Blanda samman degen till pajskalet och låt vila i kylen ca 30 minuter. Stek på rabarber och äpplen, när rabarbern släppt vätska så blada i vanilj, socker och potatismjöl. När röran tjocknat ta bort från värmen.  Värm upp grädde och vanilj.  Vispa bönspad och socker. Häll samman och låt koka upp, ta bort från värmen. Tryck ut pajdegen i form låt förgrädda 10 minuter i nedre delen av ugnen i 200°. Ta ut ur ugn och bred ut rabarberröran och häll över stanningen. In i ugnen tills stanningen stelnat och fått lite färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar