söndag 19 januari 2014

Burmesisk tofu


Släng dig i väggen, riktig tofu! Det här är det godaste jag smakat på länge, jag är helt lyrisk! Jättegott att slänga i en wok, och helt supergott att marinera och slänga i salladen. Och att det sedan är så lätt att göra gör ju inte det hela sämre.

5 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk salt
0,25 tsk gurkmeja
1,5 l vatten (5 + 10)

Blanda mjöl, salt och gurkmeja med 5 dl vatten och rör så att det blandas ihop ordentligt. För att få bort de små klumparna häll innehållet genom en sil.

Koka upp 1 l vatten, skruva ned på medelvärme och häll i kikärtsblandningen medans du rör om. (Obs! Har blandningen separerat i bunken måste du först röra om så att den blir som en smet igen). Rör om ordentligt tills smeten tjocknat och häll sedan i en oljad form (jag använde en form som var ca 30 x 20). Låt svalna i rumstemperatur och skär sedan upp i kuber.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar