lördag 12 november 2016

Sötpotatisbullar


9 dl vetemjöl
3 dl havregryn
5 dl kokt och mosad sötpotatis
2 dl potatisavkok eller vatten
3 msk bönspad
2 msk neutral olja
50 g jäst
1 msk ingefära
2 tsk salt
0,5-1 tsk muskotnöt

Blanda ut den den varma potatisen med vätskan, bönspad och olja. Beroende på om du har vatten eller varmt avkok: värm eller låt svalna till 37 ° och häll i jästen. Ha i resten av ingredienserna (ta inte allt mjöl med en gång utan se först hur degen tar åt sig mjölet, när degen släpper bunkkanten är det ok). Knåda ca 10 minuter för hand eller 5 i assistent. Låt degen vila ca 30 minuter. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bullar. Jäs i ungefär 30 minuter, sedan in i mitten av ugnen på 200 °. Grädda i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar