lördag 16 juli 2016

Uppochnedkaka goes bananas - banankaka med persika


Lite kladdig blir den allt, men så otroligt god, faktiskt den godaste banankaka jag ätit :)

2 väl mogna bananer
1 stor mogen persika
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,5 dl bönspad
1 dl rapsolja
1 msk sirap
1 msk krossat linfrö
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat

Skiva persikan och lägg den i sil så att det får rinna av överflödig saft. Mosa bananerna med gaffel. Vispa upp bönspadet med elvisp el liknande, när den bildar vågor börjar du hälla på sockret, en msk ca åt gången. Lägg persikoskivorna i botten på en oljad form med löstagbar botten. Blanda ihop de torra ingredienserna, häll det i det vispade bönspadet och häll så på olja och banan. Vänd försiktigt ihop till en jämn (förutom bananbitarna, då) smet. Häll smeten på persikoskivorna. Grädda i ugnen 175 -200° i 40 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar