fredag 10 juni 2016

Havrekakor


De här kakorna blir inte hårda som vanliga traditionella svenska kakor, utan... semihårda, typ.

1 dl aquafaba/bönspad
4,5 dl havregryn 
4,5 dl vetemjöl
1,25 dl farinsocker
1 dl strösocker
225 g rumsvarmt margarin
1 msk krossade linfrön
1 msk kanel
2 tsk vaniljextrakt
1,5 tsk bakpulver

Häll linfröna i bönspadet och låt dra i 5-10 minuter. Blanda samman alla ingredienser. När den håller ihop knådar du någon minut. Låt degen vila i rumsvärme i ca 30 minuter. Kavla degen mellan bakplåtspapper så att den blir ca 1 cm tjock. Stansa ut kakor. Grädda i övre delen av ugnen på 200° i 10 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du lägger dem på galler och låter dem svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar