tisdag 16 februari 2016

Masala khakhra


Masala khakhra är ett hårt tunnbröd som du steker på spisen. Superenkelt och så otroligt gott!

2,5 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
1,25 dl kikärtsmjöl
0,5 dl bockhornsklöverblad
1 tsk olja
0,75 tsk vardera av chili, grukmeja, spiskumminfrö och brockhornsklöverpulver
en nypa hing
salt
2 dl vatten

Blanda samman de torra ingredienserna följt av de blöta. Arbeta degen tills den är fast (lite kladdig är den fortfarande). Låt degen vila i 30 minuter. Dela upp i sex delar på mjölat bord. Forma till bollar och kavla dem mycket tunna. Se till att ha ordentligt med mjöl både över och under. Stek dem i torr stekpanna (jag kör 8/12 på spisvärmen), tryck ned bubblorna som bildast i brödet. Låt dem svalna på galler. Ät dem till... vadsomhelst, eller bara som de är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar