fredag 15 januari 2016

Vetebröd med dadelfyllning


Don´t mind de svarta kluttarna på brödet. Jag gillar inte pärlsocker och tänkte att berberisbär skulle nog bli fint. Men såklart blev de brända kluttar iställlet!

75 g margarin
1,25 dl växtyoghurt
1,25 dl växtmjölk
en nypa salt
0,75 dl socker
1 tsk malen kardemumma
5 -7 dl vetemjöl

Blanda ihop och knåda degen. Låt vila under bakduk till dubbel storlek. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i två delar och lägg i avlång, smord form och låt jäsa ca 40 minuter. Pensla med fördel med bönspad, annars växtgrädde eller vatten med en skvätt sirap i. Grädda i 200° i ca 20 minuter.

Fyllning:
175 g dadlar
1 dl solrosfrön
1 msk malen ingefära
vatten

Mixa dadlar och frön med ingefära och vatten. Ta lite vatten i taget, smeten ska vara som sylt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar