torsdag 2 april 2015

Omelett med grönkålscurry


Omelett:
2 dl röda linser
2 dl mungbönor
5 dl vatten
0,75 tsk salt
0,75 tsk svart salt (kala namak)
2 tsk näringsjäst
1 tsk bakpulver
1 tsk vinäger
0,5 tsk gurkmeja

Ställ mungbönorna i blöt minst 4 timmar, röda linserna i blöt ca 2 timmar. Häll sedan av vattnet och blanda alla ingredienser i matberedare eller blender till en jämn smet. Stek.

Grönkålscurry:
1 stor gul lök, hackad
1 morot, riven
ca 150 g grönkål, hackad
1 msk curry
salt
1 dl växtgrädde
1 dl vatten

Stek löken i olja tills den börjat bli genomskinlig, ha sedan i morot, grönkål och curry och stek  tills allt mjuknat något. Häll över vatten, grädde och salt. Sänk värmen och lägg på lock. Låt stå i 10 - 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar