tisdag 17 februari 2015

Pumpaost med paprika


2,25 dl vatten - uppdelat i 1,25 + 1
1,25 dl havregryn
3 dl tärnad pumpa
1 dl strimlad inlagd paprika
0,75 dl näringsjäst
1 msk tapiocastärkelse
0,5 tsk rökt paprika
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 dl smält kokosolja
0,5 tsk vinäger (jag använde bananvinäger)

****

3,5 dl vatten
2 msk agar agar

Koka den tärnade pumpan i 1, 25 dl vatten i ca 10 minuter. Mixa havregrynen i matberedare eller blender.  Tillsätt pumpablandningen och resten av ingredienserna ovan asterixarna och blanda samman. Blanda ut agar agar i vattnet och koka i 3-5 minuter. Blanda snabbt samman med pumpamixen i matberedare/blender och häll genast upp i oljade formar. Låt svalna av och ställ i kylen.

Receptet jag utgått ifrån kommer ifrån Cooking with plants, om du utgår från det receptet så är ett tips att ha i bra mycket mer agar agar än vad som står där.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar