söndag 30 november 2014

Sega surdegskusar


1,5 dl surdeg av råg
3 dl kokta sojabönor/ 1,5 dl sojabönor och 1,5 dl okara
1 dl kli
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl vetegroddar
3 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl
5 dl vatten
2 msk brödkrydda
0,5 msk salt

Mixa hälften av sojabönorna i lite vatten till en smet, om du inte använder okara. Blanda samman allt förutom saltet och knåda i maskin minst 5 minuter eller för hand minst 10 minuter. Ha i saltet när det återstår ett par minuter av knådningen. Låt degen vila 30 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla ut till små baguetter som du plattar till ordentligt. Nagga med gaffel och strö på mjöl. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Grädda mitt i ugnen på 200° i 30 minuter.  Förvaras med fördel i kylen, då håller de sig godast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar