fredag 3 oktober 2014

Sconespizza


Min son tyckte det här var en riktigt god pizza. Jag med! På vår pizza hade vi champinjoner, massor av rödlök, purjolök, tofu, syrad chili och lite paprika.

Degen:
5 dl vetemjöl
0,5 dl vetekli
2 tsk bakpulver
0,5 dl olja
2 dl växtmjölk
(1 dl okara)

Tips: strö lite mjöl över degen så går det lättare kavla ut den.

Tomatsås:
200 g krossade eller passerade tomater
0,5 dl röda linser
1 vitlöksklyfta
0,5 msk dragon
1 tsk socker
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk oregano
salt

Skölj linserna. Blanda samman allt och låt koka 25 minuter ca.

Toppsås:
0,5 dl havregrädde
1 msk jordnötssmör
1 msk tahini
1 msk vatten
salt

225 grader, mitt i ugnen i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar