måndag 19 maj 2014

Morots- och bönbröd


Jag gillar verkligen bröd, frukost för mig är mackor och sojamjölkschoklad. Känns ju sådär nyttigt..... alltså försöker jag att stoppa i lite nyttigheter när jag bakar matbrödet istället. 

2, 5 dl bönor (tycker svarta gör sig bäst)
1 l rivna morötter
4,5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 msk salt
0,5 dl olja
1 msk sirap
1 l vetemjöl ca
5 dl rågmjöl
1 dl rågkross (koka enl anvisningarna på förpackningen)
2 msk ingefära
1 msk fänkål
1 dl linfrö
0,5 dl vetegroddar

Mixa bönorna med lika mycket vatten. Tillsätt resten av vattnet och värm till fingervarmt. Häll i jästen. Tillsätt resten, mjölsorterna sist. Låt vila i 30 minuter. Dela degen i två och gör limpor av dem. Jäs 30 minuter. Grädda ca 35 minuter i 225 grader C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar