onsdag 2 april 2014

Burmese tofu goes fikabröd


Tyvärr skrev jag inte upp var jag hittade ursprungsreceptet till denna efterrätt. I orginalreceptet står det att bitarna liksom jäser upp och blir puffiga när man gräddar dem i ugnen, men det gjorde inte mina.

5 dl kikärtsmjöl
1,25 dl sirap
2 krm vaniljpulver
1 krm muskotnöt
2 tsk kanel
13,75 dl vatten (3,75 + 10)

Blanda mjöl, sirap, vanilj, muskot och kanel med 3,75 dl vatten och rör så att det blandas ihop ordentligt. För att få bort de små klumparna häll innehållet genom en sil.

Koka upp 1 l vatten, skruva ned på medelvärme och häll i kikärtsblandningen medans du rör om. (Obs! Har blandningen separerat i bunken måste du först röra om så att den blir som en smet igen). Rör om ordentligt tills smeten tjocknat och häll sedan i en oljad form (jag använde en form som var ca 25 x 15). Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen över natten. Skär upp i lagom stora bitar och grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader C. Ät dem varma med nåt gott på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar