torsdag 12 januari 2017

Dadelkaka


Kakan:
3,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax Durra och Teff)
3 dl fint rivna morötter
2,5 dl kaffe
1, 25 dl bönspad eller vatten
0,75 dl kakao
0,5 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
20 dadlar.

Kära ur dadlarna och lägg dem att dra i kaffet en timma. Mixa samman i matberedare tills dadlarna är helt upplösta i kaffet. Ha i resten av ingredienserna och rör ihop. Häll genast upp i smord mindre form och grädda på nedre falsen på 175° i ca 35 minuter.

Glasyr:
10 dadlar
0,5 msk kokosolja
2,5 msk kakao
saft (ca 1 dl) och zest från en apelsin

Smält oljan och mixa med resten till en jämn smet. Bred på när kakan svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar