söndag 15 maj 2016

Nässelbröd


5-6 dl fullkornsvetemjöl
1,5 dl grovt rågmjöl
1 dl ångkokta nässlor
2, 5 dl av kokvattnet
25 g jäst
0,25 dl olja
1 tsk salt
2 msk sirap
1 msk riven ingefära (eller mer!)
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön

Hacka de kokta nässlorna. Låt kokvattnet svalna till 37° och ha i jästen och rör så den löses upp. Blanda i resten av ingredienserna, förutom salt. Knåda för hand i ca 15 minuter eller med maskin i 10. Ha i saltet när det är några minuter kvar. Låt vila i ca 30 minuter. Dela upp i två bitar för lite större kakor, eller fyra, för lite mindre. Rulla och platta ut. Låt jäsa 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar