söndag 15 maj 2016

Linspaj


Pajskal
4 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
50 g margarin
1 dl olja
0,75 dl vatten
1 tsk salt

Blanda ihop till en fast deg. Låt vila någon halvtimma i kylen. Tryck ut den i pajform och nagga med gaffel. Förgrädda på 225° i 10 minuter.

Grönsakslager
200 g blomkål
250 g broccoli
1 purjolök
0,5 kruka basilika
10 soltorkade tomater

Koka blomkål och broccoli al dente. Strimla purjolöken och hacka basilika och tomater. Blanda ihop och lägg längst ned i pajskalet.

Redning
2 dl röda linser + 2 dl vatten
2 dl växtgrädde
1,5 dl bönspad
0,5 dl vatten
2 tsk svart salt
3 msk kikärtsmjöl

Koka linserna i de 2 dl vattnet i ca 15 minuter. Blanda i resten och häll i pajskalet. Grädda i 25-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar