Masala khakhra är ett hårt tunnbröd som du steker på spisen. Superenkelt och så otroligt gott!
2,5 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
1,25 dl kikärtsmjöl
0,5 dl bockhornsklöverblad
1 tsk olja
0,75 tsk vardera av chili, grukmeja, spiskumminfrö och brockhornsklöverpulver
en nypa hing
salt
2 dl vatten
Blanda samman de torra ingredienserna följt av de blöta. Arbeta degen tills den är fast (lite kladdig är den fortfarande). Låt degen vila i 30 minuter. Dela upp i sex delar på mjölat bord. Forma till bollar och kavla dem mycket tunna. Se till att ha ordentligt med mjöl både över och under. Stek dem i torr stekpanna (jag kör 8/12 på spisvärmen), tryck ned bubblorna som bildast i brödet. Låt dem svalna på galler. Ät dem till... vadsomhelst, eller bara som de är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar