Flarn:
1,75 dl potatismjöl
1 dl boveteflingor
1 dl socker
0,75 dl olja
0,5 dl kokosflingor
2 msk sirap
2 msk kokosmjölk
2 tsk vanilj
saft och zest från en lime
Smörkräm:
50 g rumsvarmt margarin
1 dl florsocker
2 tsk vanilj
zest från en lime
Blanda samman allt till flarnen och låt stå och svälla 0,5 - 1 timme. Klicka ut en dryg tsk och placera med generöst mellanrumsmässigt på plåten, de flyter inte ut som vanliga flarn, men växer endel på brädden. Tryck till dem lite med t ex ett blött finger. Grädda i övre delen av ugnen på 175° i 10 minuter. Låt dem svalna på plåten och montera sen flarnen med smörkrämen.
Jag, som egentligen inte är så förtjust i bovete, tycker att flarnen blir godare efter några dagar, eftersom smaken av just boveten minskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar