söndag 14 juni 2015

Chokladpaj


Pajbotten:
100 g margarin, rumsvarmt
0,75 dl socker
3 msk kikärtspad
3,5 dl vetemjöl
2 msk växtgrädde
0,75 dl kakao

Fyllning:
200 g riven mandelmassa
100 g margarin, rumsvarmt
3 msk kikärtspad
3 msk krossade linfrön + 0,5 dl vatten
0,5 dl kakao

Topping:
200 g hallon
200 g 70%:ig choklad
1 dl växtgrädde
0,75 dl socker
50 g margarin

Blanda samman alla ingredienser till pajbotten och låt den vila i kyl minst en halvtimma. Tryck sedan ut den i en större pajform. Blanda samman fyllningen, blanda gärna ihop linfrö och vatten ca 20 minuter innan. Häll fyllningen i pajskalet och ställ i mitten av ugnen på 175° i 35 minuter. Låt svalna. Så toppingen: tryck hallonen genom en sil, så att du inte får med kärnorna. Bryt sönder chokladen i mindre bitar. Värm hallonsaften, grädden, sockret och margarinet och låt koka så att margarinet löser sig och häll sedan över chokladen. Häll på fyllningen och låt svalna något och ställ den sedan i kylen någon timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar