söndag 19 april 2015

Okarabollar


3 dl okara*
0,5 dl ströbröd
1,5 dl vetemjöl
2 stora nävar grönkål, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
3 stora champinjoner, finhackade
2 msk tahini
1 msk soja
salt
mjöl och ströbröd för panering

Sätt större kastrull med mycket vatten i på spisen. Blanda samman allt ordentligt. Eftersom okaran kan innehålla olika mängd vätska, kanske du får spä ut med lite vatten, alternativt ha i lite mer mjöl eller ströbröd. Blandningen ska vara fast. Forma bollar och rulla dem sen i mjöl. När vattnet börjat stormkoka lägger du försiktigt ned bollarna i kastrullen. Låt dem koka en minut ca. Ta upp dem, lägg dem i ett såll och när de runnit av gör du om hela processen igen. När de runnit av en andra gång panerar du dem i ströbröd. Stek dem i generöst med olja tills de fått färg.



* okara är sojabönsmassan som blir kvar när du gjort sojamjölk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar