fredag 20 februari 2015

Bananmuffins med lemoncurd-gömma


Muffinsmet:
2 mogna bananer
1.5 dl socker
100 g margarin
1 tsk vinäger
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
4 msk växtgrädde
2,25 dl mjöl

Smält margarinet och låt svalna. Mosa bananerna med sockret. Blanda ihop de torra ingredienserna och ha sedan i de blöta. Rör försiktigt samman. 

Lemoncurd (Kakboken utan mjölk och ägg/ Karolina Tegelaar):
3 citroner, zest och jucie
1 dl vatten
3 msk majsstärkelse (jag använde potatisstärkelse)
2 dl socker
100 g margarin

Blanda samman citroner, vatten och stärkelse. När den stelnat ha i margarinet och rör tills den smält. Häll i behållare (då du får en hel del kvar du kan göra annat gott av) och låt svalna.

Portionera upp muffinssmeten i formar, doppa i en klick lemoncurd. Grädda på falsen ovanför den mittersta på 225°  i ca 12 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar