söndag 25 januari 2015

Kladdig apelsin- och chokladkaka



Kaka:
150 g margarin
2 msk sirap
2 dl strösocker
1 dl florsocker
3 dl mjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm salt
zest från en apelsin

Smält margarinet och låt det svalna. Blanda samman de torra ingredienserna och ha sedan i de blöta. Rör inte mer än nödvändigt. Gräddas på nedersta falsen i 25 - 30 minuter (kladd- eller semikladd) på 175°.

Glasyr:
1 dl socker
0,75 dl växtgrädde
50 g margarin
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver

Koka grädde och socker tills sockret lösts upp. Ta bort från värmen och blanda i margarin, kakao och vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar