onsdag 17 september 2014

Mojito - eller?


Jag har aldrig druckit en mojito, men jag var lite sugen på att testa en fermenterad form ändå. God blev den, men om den smakar något liknande originalet, det vet jag inte.

Bakteriestart
3 liter vatten
1 tumme ingefära
3 st lime
2 dl socker
1 msk färsk mynta

Jag började med att göra en bakteriestart:
Starta med 1 msk färsk ingefära, 1 msk socker, 1 dryg msk färsk hackad mynta och 1 dl vatten.
Sen matar du varje dag med 1 msk ingefära, 1 msk socker, ett par blad färsk mynta och någon msk vatten. När det börjar bubbla i blandningen är  den klar att användas.

Häll vattnet i lämpligt kärl. Skala limen med potatisskalare, ta sedan bort det vita på frukten och släng. Dela limen i större bitar. Hacka ingefära och mynta. Häll i allt i vattnet tillsammans med sockret. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar och rör om dagligen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar