torsdag 24 oktober 2013

Tacopaj



För en tid sedan gjorde jag en vegansk version av denna paj. Som riven ost använde jag den här. Blev supergod, men när jag gjorde den nu sist gjorde jag om den:

Pajskal:
2 dl vardera av vetemjöl, dinkelmjöl och majsmjöl
75 g margarin
1 msk olja
1,5 dl sojamjölk

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

Fyllning:
500 g Anamma färs
1 påse tacokrydda
2 hackade tomater (plus ett par, tre skivade att lägga som garnering)
1 hackad chili
2 gula lökar
örtsalt

Stek löken "genomskinlig" och häll sedan på tomater och chili. Låt puttra ett par minuter innan du häller på färsen. Salta. Häll upp i skalet.

Sås:
2 dl soyghurt
4 msk vegansk majonäs
1 msk chilisås
örtsalt

Blanda ihop och häll över fyllningen. Garnera med tomatskivorna. Grädda på 225 grader i 30 minuter.

Jag bjöd min bästa vän, som är en inbiten köttätare, på denna för ett par helger sedan och det blev en succé :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar