lördag 25 november 2017

Dr. Gregers burgare

Annika Grönsaks foto.

Jag har testat Dr Gregers Dr. Greger's Black Bean Burger. Typ. Kunde som vanligt inte hålla mig till receptet riktigt. Supergod blev den iallafall! 

1, 25 dl havregryn
0,5 dl solrosfrön
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
0,75 dl torkad svamp
1 burk svarta bönor (spar bönspadet)
2 msk tahini
2 msk krossade linfrön
2 msk potatismjöl
1 msk b-jäst
1 dryg tsk mörk miso
2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk rökt paprika
salt

Kör havregryn, frön och torkad svamp i matberedaren tills det blir finfördelat. 
Ha i resten av ingredienserna,  spä på med bönspad lite i taget tills smeten blir lite blöt men håller ihop. Forma och låt stå ett nån halvtimma. Lägg på plåt och kör dem 25 minuter i ugnen på 175 - 200°

Nästa gång SKA jag göra dessa efter recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar