lördag 21 maj 2016

Aubergine-gratäng

Auberginegratäng

3 skivade auberginer eller squash + salt
3 skivade röda paprikor
3 pressade eller hackade vitlöksklyftor
1 hackad lök, gul eller röd
3 dl sojagranulat + 3 dl vatten, 0,5 tsk grillkrydda 0,5 tsk örtsalt
3 dl växtgrädde + 3 dl vatten, 2,5 msk stärkelse (potatismjöl eller majsstärkelse t ex)
2 msk curry
1 ask skivade körsbärstomater

Lägg aubergine (eller squash)-skivorna i ett kärl och häll lite salt över dem och låt stå så de släpper vätska. Häll bort vätskan eller lägg dem en stund i ett durkslag. Blanda granulatet med vatten och kryddor. Låt stå och dra 15- 30 minuter. Vispa ihop vatten, grädde och stärkelse. Blanda samman allt i stor ugnsfast form och häll över gräddblandningen. Grädda mitt i ugnen på 200° i ca 40 minuter.

Squashgratäng




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar