5 dl mjöl
1,5 dl socker
2 dl växtmjölk
1 dl rapsolja
3 msk krossade linfrö + 3 msk vatten
2 msk ljus vinäger
1 msk bakpulver
3 tsk kardemumma
Vaniljkräm:
1,5 dl vatten
1 dl växtgrädde
1 nypa saffranstrådar
2 msk stärkelse (använde majs idag)
1,5 msk vaniljsocker
1 msk socker
Börja med vaniljkrämen. Mortla saffranstrådarna med socker. Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan sakta ihop det med vatten och grädde. Koka ca 5 minuter. Ställ att svalna.
Blanda samman linfrön med vatten och låt stå minst 10 minuter. Blanda sedan alla torra ingredienser för sig och de blöta för sig, rör försiktigt ihop. Häll i form och gör så gott du kan hål i smeten, där du klickar i vaniljkrämen. Grädda på nedersta falsen på 175° i 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar