onsdag 3 februari 2016

Havremjölk på mitt sätt



Ta en halv dl hela havrekorn och ställ dem i blöt över natten. Häll av och skölj havren. Häll på med några dl vatten och låt stå 2 dygn. Nu ska bubblor släppa i massor ifrån kornen, det betyder att en fermenteringsprocess är i full gång. Sila havren, men släng inte det nyttiga vattnet utan drick upp det! Häll havren i en blender tillsammans med 2 dl vatten och 1 msk sojalecitin och kör en minut eller två. Häll sedan på 3 dl vatten och 0,5 msk smakfri olja och kör ett par minuter till.Njut av den genast (då den är godast) eller ställ den i kylen. Se till att ha druckit upp den inom två dagar. Skaka innan användning

Blötvatten
0,5 dl helt havre
2 + 3 dl vatten
1 msk sojalecitin
0,5 msk neutral olja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar