Min favvo-dryck (ja, fermenterade, då.... kaffe går väl inte att slå?!), näst efter sweet potato fly. Tyvärr blev den lite åt vinägerhållet nu när den var igång mitt under 2014´s varmaste period, men det är första gången det hänt mig (och det har varit likadant med kombucha och vattenkefir, så himla tråkigt!!).
För att göra gurkmeja-basilusken:
Starta med 1 msk färsk gurkmeja, 1 msk socker och 1 dl vatten.
Sen matar du varje dag med 1 msk gurkmeja, 1 msk socker och några msk vatten (verkar inte vara så noga med det, är min erfarenhet) tills det börjar bubbla i röran. Då är blandningen klar och du kan börja göra själva drickan:
3 lliter vatten, 0,5 dl gurkmeja, 1 citron el lime (använder krav och delar den på fyra och slänger i med skal och allt) och 2-3 dl socker (beroende på hur sött du vill ha det.
Låt detta stå i 3 dygn och rör om minst en gång om dagen, annars kan det börja mögla. Får drickan stå längre bildar den alkohol. Häll upp på flaska och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar