onsdag 22 januari 2014

Vallmo- och citronmuffins

Om du gör dessa, tänk bara på att du absolut måste gå och kolla i spegeln när du ätit!!!! Inte kul att gå runt med svarta grejor mellan tänderna en hel dag.... believe you me!! I det här receptet har jag använt citronarom, bara för att få slut på den jag har. Innan har jag använt arom för att jag inte velat skrapa cesten av besprutad citron, men nu finns det ju i princip alltid KRAV- citron i butikerna :) yay!


De ser himla tråkiga ut, men skenet bedrar! Försökte göra denna muffins som en banan-och vallmo härom dagen, men bananen tog helt över smaken, och det enda som märktes från vallmon var knastret. Men, ska försöka få till dessa så att de ser mer ut som fika-bröd än som matmuffins i framtiden...

Recept:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ett par nypor salt
1 tsk citronarom.
1,75 dl sojamjölk
0,25 dl olja
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk stärkelse
0,75 dl vallmofrön

Blanda ihop allt och klicka ut i muffinsformar. Ställ ett hack upp från mitten i ugnen. 225 C i 10 minuter för små och mellan 15-20 för stora.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar